Docente

Wie ben ik?

 


Vanaf 5-jarige leeftijd droomde ik ervan om prima ballerina te worden.

Toen ik op 9-jarige leeftijd werd toegelaten tot de Koninklijke Balletschool te Antwerpen kreeg die droom ook echt vorm.

Heel mijn jeugd heb ik al dansend doorgebracht.

Als de pianomuziek stopte danste ik in mijn hoofd verder, dansen was mijn passie.


Tot op 19-jarige leeftijd mijn lichaam aangaf dat het op deze manier niet meer verder kon. Ik was te lang en te vaak over mijn grenzen gegaan.

 

Na een sabbatjaar ging ik op zoek naar een nieuwe bewegingsvorm, een nieuwe passie. Zo kwam ik na vele jaren en via verschillende yogastijlen bij de yogaschool van Greet De Pauw - Purusha in Buggenhout terecht.

Waar yoga mij aanvankelijk vooral boeide om de yogahoudingen, begon mijn interesse naar de andere aspecten van yoga steeds groter te worden. Zo startte ik in 2014 aan mijn vijfjarige yogadocentenopleiding bij Purusha, een opleiding erkend door de Nederlandstalige yogafederatie.

Het is een opleiding volgens de traditie van Krishnamacharya, gebaseerd op de klassieke yogateksten. 

 

Waar mijn yogadocentenopleiding aanvankelijk startte als een persoonlijk project, om mijn eigen yogapraktijk uit te breiden, kreeg ik steeds vaker de vraag om zelf yogales te geven. Zo geef ik sinds 2015 yogalessen en assisteer ik ook in de yogadocentenopleidingen bij Purusha. 


Mensen starten om verschillende redenen met het volgen van yogalessen, leren omgaan met dagelijkse stress, een zachte manier van bewegen,... Soms zijn er al een langere tijd emotioneel, mentaal,... problemen waar je mee aan de slag wil, maar niet weet hoe daaraan te beginnen. Begeleiding of therapie kan aanvoelen als een te grote stap. Yoga kan dan een andere manier zijn om met jezelf aan de slag te gaan.

Mijn werk als rouw-en verliesbegeleider, integratief psychotherapeut (i.o.),... is hierbij een grote meerwaarde. 


Yoga heeft mij geleerd bewuster in het leven te staan, bewuster om te gaan met mijn grenzen, meer innerlijke rust te vinden en om dichter bij mijzelf te blijven.

Via mijn yogalessen geef ik dit graag door.


 

Sandy